рф в Україні відмовилася від концепції батальйонних тактичних груп - розвідка Британії

рф в Україні відмовилася від концепції батальйонних тактичних груп - розвідка Британії

Укрінформ
За останні три місяці російські війська в Україні, ймовірно, переважно припинили розгортання у вигляді батальйонних тактичних груп (БТГ) через недоліки їх концепції.

Про це з посиланням на розвідку повідомляє у вівторок Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, концепція БТГ відігравала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років і передбачала інтеграцію батальйонів із повним спектром допоміжних підрозділів, включаючи танкові, розвідувальні та (відступаючи від звичайної західної практики) артилерію.

Кілька внутрішніх недоліків концепції БТГ були виявлені під час високої інтенсивності широкомасштабних бойових дій війни в Україні. Відносно невелика кількість бойової піхоти БТГ часто виявлялася недостатньою.

"Децентралізоване розміщення артилерії не дозволило росії повною мірою використати свою перевагу в кількості знарядь; і деякі командири БТГ були наділені повноваженнями гнучко використати можливості, оскільки модель БТГ була розроблена для просування", - йдеться у зведенні.

Читайте також: росія навряд чи спроможна захопити всю Донецьку область – розвідка Британії

Як повідомлялося, у жовтні командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявляв, що на той момент на території України діє близько 120 батальйонно-тактичних груп ворога загальною чисельністю майже 162 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-