Віцепрезидент СКУ подякував урядам країн, які визнали Голодомор геноцидом

Віцепрезидент СКУ подякував урядам країн, які визнали Голодомор геноцидом

Укрінформ
Перший Віцепрезидент Світового конгресу українців, голова Міжнародного координаційного комітету СКУ в справі Голодомору Стефан Романів висловив подяку урядам країн, які проголосували за визнання Голодомору в Україні 1932-33 років геноцидом.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

«Україна пам’ятає! Світ визнає! Глобальна кампанія за визнання урядами Голодомору в Україні геноцидом триває. Ми можемо сподіватися на краще майбутнє лише у тому випадку, якщо будуть визнані злочини проти народів. Мільйони людей загинули через звірства Сталіна, вчинені над українським народом. СКУ дякує та відзначає внесок всіх урядів, які офіційно визнали Голодомор геноцидом. Ми закликаємо уряди інших країн наслідувати цей приклад», – сказав Стефан Романів.

Читайте також: У Торонто українці вшанували память жертв Голодомору

Наголошується, що з моменту свого заснування СКУ боровся за визнання Голодомору 1932-1933 геноцидом українців на міжнародному рівні. Праця у цьому напрямку триває, і, лише минулого тижня, завдяки українським громадам та організаціям, а також друзям України – Голодомор 1932-33 років визнали геноцидом уряди Румунії, Ірландії, Молдови, а також опозиція Білорусі.

У СКУ додали з посиланням на слова Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, що більшість політичних фракцій у німецькому Бундестазі досягли згоди щодо спільної резолюції з визнанням Голодомору геноцидом українського народу, голосування за неї відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців долучився до вшанування жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. та закликав світову спільноту пам’ятати про цю страшну трагедію, єднатися довкола України та перемагати спільного ворога – росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-