Австрія надала понад 217 тонн гуманітарної допомоги українським енергетикам

Австрія надала понад 217 тонн гуманітарної допомоги українським енергетикам

Укрінформ
Австрія вже надала понад 217 тонн допомоги українським енергетикам і планує й надалі підтримувати відновлення енергосистеми України після російських атак.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики за результатами розмови міністра енергетики України Германа Галущенка із міністром з питань клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії Леоноре Гевесслер

"Галущенко подякував колезі за підтримку, яку Австрія надала українському енергетичному сектору – це понад 217 тонн гуманітарної допомоги, які вже доставлені українським енергетичним компаніям і допомагають проводити відновлювальні роботи на об’єктах критичної енергетичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський обговорив потреби України з міністрами закордонних справ семи країн

Галущенко наголосив, що росія продовжує масовані атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури та мережі, які забезпечують електропостачання українців. Він зазначив, що такі обстріли можуть мати критичні наслідки, особливо в зимовий період.

Зі своєї сторони, Гевесслер запевнила, що Австрія буде і надалі підтримувати український енергосектор. Міністри обговорили напрямки співпраці для забезпечення першочергових потреб українських енергокомпаній в матеріалах та обладнанні.

Читайте також: Галущенко закликав ЄС розробити список жорстких заходів для протидії російському терору

Як повідомлялося, Литва відправила в Україну шість вантажівок з енергетичним обладнанням. Всього з початку війни литовські енергетичні компанії та організації вже надали спеціалізовану підтримку для ремонту і реконструкції українського енергосектору загальною вартістю 3 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-