Зеленський обговорив потреби України з міністрами закордонних справ семи країн

Зеленський обговорив потреби України з міністрами закордонних справ семи країн

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив потреби України в захисті та у відбудові з міністрами закордонних справ Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Швеції, Норвегії та Ісландії.

Про це він сказав під час вечірнього відеозвернення, передає Укрінформ.

“Маємо домовленості щодо подальшої співпраці і в оборонній сфері, і в енергетичній, і щодо проєктів відбудови нашої держави, і в санкційній сфері. З кожною з делегацій обговорювали українську формулу миру, дуже детально – можливу участь кожної держави в реалізації пунктів формули”, - сказав Зеленський.

Окрім цього, як додав Президент, також з міністрами країн-партнерів було обговорено питання створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України.

Цьому питання також була присвячена конференція, що відбулася у Франції, участь в якій взяв керівник Офісу Андрій Єрмак.

Читайте також: Україна розраховує на участь Франції у створенні міжнародного трибуналу для керівництва рф — ОП

Також, як повідомив Зеленський, у вівторок, 29 листопада, генпрокурор Андрій Костін проведе зустріч з міністрами юстиції «Великої сімки» в Берліні.

“Головна тема всіх цих заходів – відповідальність росії за війну й терор. Завтра будуть іще новини”, - сказав Зеленський.

Окрім цього президент провів перемовини з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

“До речі, Нідерланди надають Україні суттєву допомогу в підготовці трибуналу щодо агресії та у встановленні правди про всіх російських убивць і катів. Україна за це вдячна. Почув дуже важливий сигнал від пана Прем’єр-міністра Рютте – сигнал щодо наступного року. Підтримка нашої держави лише зростатиме”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Айвазовська — про міжнародний трибунал: Потрібне об’єднання країн Європи і G7

Нагадаємо: спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії проти України - це окремий міжнародний судовий орган, який має судити вище політичне та військове керівництво росії за вчинення злочину агресії проти України. Проєкт його створення - це проєкт, який Україна хоче реалізувати з державами-партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-