Два українські оперні театри здобули нагороду на International Opera Awards

Два українські оперні театри здобули нагороду на International Opera Awards

Укрінформ
Львівський національний академічний театр опери та балету та Одеський національний академічний театр опери та балету здобули нагороду «Найкращий оперний театр», яку вручили на церемонії International Opera Awards у Мадриді.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ми приїхали з міст, де вулиці темні, але наші душі сповнені світла... Наша музика зараз всюди гуде генераторами, але це музика нашого виживання, нашого життя», — сказала режисерка Оксана Тараненко в Одеській національній опері під час вручення нагороди 28 листопада.

Ці два театри відновили покази своїх вистав після того, як вони були змушені призупинити роботу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Журі відзначило «мужність і стійкість» колективів театру, бо «вони продовжували виступати, попри небезпеки та руйнування, викликані війною».

Читайте також: У Мадриді відкриють виставку робіт українських модерністів

Нагадаємо: International Opera Awards заснував британський підприємець Гаррі Хайман у 2012 році. Премію нагороджують щорічно, аби підвищити авторитет опери як виду мистецтва, визнавати та винагороджувати успіхи в опері та збирати кошти для надання стипендій талантам-початківцям в опері з усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-