У Ладижині без тепла залишились понад 17,5 тисяч людей - ОВА

У Ладижині без тепла залишились понад 17,5 тисяч людей - ОВА

Укрінформ
На Вінниччині у м. Ладижині після ракетних ударів по Ладижинській ТЕС залишились без тепла 17,5 тис. людей, обласна влада шукає спосіб розв'язати проблему.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

"Майже 18 тисяч жителів без тепла. Допомагаємо міській владі розв'язувати проблеми, які виникли після ракетних ударів. На жаль, маємо й наслідки керування попереднього мера Ладижина. Валерій Коломєйцев, який з 2001 року очолював місто, достроково склав свої повноваження під час воєнного стану", - написав Борзов.

Читайте також: У Ладижині оголосили надзвичайну ситуацію воєнного характеру - Сергій Борзов

За його словами, у Ладижині налічується 6993 абоненти (точок обліку), зокрема, 6977 квартир у багатоквартирному житловому фонді та 16 закладів соціально-культурного призначення. Загальна кількість населення, яке наразі перебуває без послуг теплопостачання - 17,5 тис. осіб.

Посадовець зазначив, що децентралізація дала великі можливості місцевій владі змінити радянську систему опалення міста. Однак у Ладижині роками кошти витрачались на все, що завгодно, окрім створення сучасної автономної теплової мережі.

"Терміново шукаємо рішення. Мешканці не можуть залишатися без тепла", - поінформував Борзов.

Читайте також: На Ладижинській ТЕС унаслідок обстрілу пошкоджене енергетичне обладнання

Начальник ОВА додав, що 28 листопада відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розглядала питання забезпечення теплом мешканців Ладижина. На ньому оголосили надзвичайну ситуацію воєнного характеру після ракетного удару російських окупантів по місцевій ТЕС.

Як повідомлялось, 23 листопада три ворожі ракети влучили у Ладижинську ТЕС, яка, окрім електрогенерації, забезпечує місто теплом та гарячою водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-