Байден прийме Макрона з першим державним візитом у США – Білий дім

Байден прийме Макрона з першим державним візитом у США – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден цього тижня прийме з державним візитом президента Франції Еммануеля Макрона та його дружину, під час якого очікується досягнення «прогресу в певних сферах».

Адміністрація Байдена вперше прийматиме візит такого рангу від початку своєї каденції, повідомили в понеділок у Білому домі.

«У середу президент Макрон разом з віцепрезиденткою Гарріс відвідає штаб-квартиру NASA, щоби продемонструвати нашу поглиблену взаємодію в космосі, на підтримку науки про Землю, клімат, дослідження та освоєння космосу»,- зауважив під час пресбрифінгу в понеділок координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Основна частина заходів державного візиту пройде в четвер, коли відбудеться зустріч президентів Байдена і Макрона. Для першої леді Франції буде організована окрема програма. У другій половині четверга в Держдепартаменті США відбудеться урочистий обід на честь президента і першої леді Франції. Завершиться державний візит того ж дня, вечерею в Білому домі.

Читайте також: Байден вважає необхідним, щоби Конгрес США ухвалив нову допомогу Україні до кінця року

Кірбі зауважив, що за результатами спілкування сторони очікують прогресу в певних сферах, а також в розвитку відносин у майбутньому.

У відповідь на запитання, чому для першого державного візиту до Вашингтона обраний саме лідер Франції, Кірбі наголосив, що стовпом зовнішньої політики Америки є сила альянсів, і Франція – найдавніший союзник США.

«Якщо ви подивитеся на те, що відбувається в Україні, на те, що відбувається в Індо-Тихоокеанському регіоні, на напруженість у відносинах із Китаєм, Франція дійсно перебуває в центрі всіх цих речей. Президент Макрон є активним лідером у G7, особливо в Європі»,- поясний Кірбі.

Читайте також: Макрон - про масовану атаку рф на Україну: Це воєнний злочин, він не має лишатися безкарним

Як повідомлялося, державний візит належить до найвищої категорії візитів іноземних лідерів. Він має велике політичне значення для відносин обох країн та відзначається особливою урочистістю з обов'язковим складанням усіх церемоніальних почестей як під час зустрічі, так і під час інших заходів, передбачених програмою візиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-