Утікачі з росії майже не мають шансів отримати притулок у США - NYT

Утікачі з росії майже не мають шансів отримати притулок у США - NYT

Укрінформ
Тисячі росіян, які тікають від мобілізації та перетинають південний кордон США в пошуках притулку, потрапляють до імміграційної в'язниці й майже не мають шансів на його отримання.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації New York Times.

"Багатьох шукачів притулку впускають в країну й дозволяють їм пізніше доводити свої справи в суді. Але тисячі росіян відправляють у центри утримання під вартою, де важко забезпечити адвокатів і зібрати докази про переслідування в росії, при цьому шанси на отримання притулку вкрай мізерні", - ідеться в публікації.

Читайте також: Нідерланди готові приймати нову хвилю біженців з України

Імміграційна служба не оприлюднює статистику щодо національності мігрантів, яких утримують за ґратами. Проте юристи, які регулярно працюють з ними, кажуть, що шукачів притулку з росії в останні місяці затримують частіше, ніж мігрантів з інших країн, подекуди пропонуючи звільнення під заставу понад 30 тис. доларів.

"Деяких утікачів утримують у доволі суворих в’язничних умовах місяцями", - зазначає NYT.

Читайте також: Грузія може переглянути безвізовий режим з росією

Як повідомлялося, з росії після оголошення мобілізації 21 вересня почали масово тікати чоловіки. Станом на середину жовтня країну покинуло близько 1 млн осіб. росія, не оголошуючи воєнного стану, запровадила суворі обмеження на виїзд за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-