Україна має готуватися до подальших обстрілів енергетичної інфраструктури - Столтенберг

Україна має готуватися до подальших обстрілів енергетичної інфраструктури - Столтенберг

Укрінформ
Україна та її союзники мають бути готовими до подальших намагань росії зруйнувати українську критичну інфраструктуру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Бухаресті заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Президент путін намагається зруйнувати енергетичну й газову інфраструктури та зупинити надання базових послуг українцям. Чинячи так на початку зими, він демонструє, що хоче використати зиму як зброю проти України. Це - жахливо, й ми повинні бути готовими до подальших атак”, - сказав Столтенберг.

Читайте також: путін намагається використовувати зиму як зброю — Столтенберг

За його словами, саме через це країни НАТО посилили підтримку України.

“Союзники надають сучасні системи протиповітряної оборони та інші системи, які можуть реагувати на загрози, які становлять різні типи дронів, керованих та балістичних ракет. Я очікую, що одним із меседжів зустрічі глав МЗС країн НАТО у Бухаресті буде потреба подальшого нарощування поставок як протиповітряних систем, так і запасних частин, навчання та боєприпасів до різноманітних систем протиповітряної оборони, оскільки нам треба допомогти Україні захиститися від такого жахливого типу війни”, - наголосив генсек НАТО.

Як раніше повідомляло агентство, союзники по НАТО надають українським партнерам необхідні системи озброєння та продовжать координацію зусиль зі створення в Україні багаторівневої системи протиповітряного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-