Туреччина не визнає незаконної анексії росією чотирьох областей України

Туреччина не визнає незаконної анексії росією чотирьох областей України

Заява
Укрінформ
Туреччина не визнала анексію Криму росією на нелегітимному референдумі, проведеному в 2014 році, так само відкидає рішення росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС Туреччини.

“Туреччина не визнала анексію Криму росією на нелегітимному референдумі, проведеному в 2014 році, і щоразу наголошувала на своїй твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України. Відповідно до цієї позиції, яку ми зайняли у 2014 році, ми відкидаємо рішення росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України”, - заявили у МЗС Туреччини.

У заяві також вказується, що Туреччина не може прийняти це рішення, яке є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права.

Читайте також: У міноборони Туреччини задоволені роботою зернових коридорів

“Ми знову заявляємо про нашу підтримку розв’язання війни, яка набуває все більш серйозних масштабів, на основі справедливого миру, який має бути досягнутий шляхом переговорів”, - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Франція ніколи не визнає незаконної анексії українських територій

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-