У розвідці спрогнозували, коли може завершитися війна в Україні

У розвідці спрогнозували, коли може завершитися війна в Україні

Укрінформ
Війна триватиме недовго і може завершитися до кінця весни.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

«Вся ця війна не такий вже довгий час буде продовжуватись. Скоро це закінчиться… Десь в кінці травня я розповів алгоритм, як будуть дії відбуватись. Я тоді сказав: червень місяць, на жаль, будемо ми трохи втрачати, в липні буде умовний застій, в серпні почнемо потроху рухи на відновлення своєї території. Взимку війна значною мірою стихне, й ось після зими почнеться завершення цього конфлікту виходом на першому етапі на адмінкордони станом на 1991 рік», - підкреслив Буданов, додавши, що не боїться давати такі прогнози, оскільки спирається на певні факти.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Читайте також: На сьогодні немає підстав вважати, що росія завдасть ядерного удару - розвідка

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Читайте також: Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

30 вересня президент росії володимир путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-