США в ООН назвали брехнею закиди росії про причетність Америки до вибухів на газогонах

США в ООН назвали брехнею закиди росії про причетність Америки до вибухів на газогонах

Укрінформ
Сполучені Штати категорично заперечили закидам російської делегації в ООН, що Америка нібито мала мотивацію та могла бути причетною до розривів на газопроводах Північний потік» 1 і 2 в Балтійському морі.

Про це у відповідь на виступ російської сторони в Раді Безпеки ООН у п’ятницю заявив заступник глави Місії США при ООН посол Ричард Міллс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Делегація рф знову поширює теорії змови та масову дезінформацію в цій залі. Мій російський колега надалі використовує риторику підбурювання, який звинувачує США, що ми причетні до цього саботажу», - наголосив американський дипломат.

У відповідь на заяви російського представника про нібито зацікавленість і можливу причетність США до вибухів на російських газопроводах, американський дипломат категорично відкинув ці звинувачення.

Читайте також: Берлін заявляє, що пошкодження газогонів у Балтійському морі є саботажем

«Дозвольте чітко зазначити, Сполучені Штати категорично заперечують будь-яку причетність до цього інциденту. Ми відкидаємо будь-які твердження про зворотне», - зауважив посол Міллс.

Дипломат підкреслив, що Сполучені Штати вже давно взаємодіють з Європою в енергетичному секторі, оскільки впродовж останніх років росія довела, що не є надійним постачальником енергоносіїв. Тому США послідовно допомагають європейським союзникам зміцнити свою енергетичну безпеку, а також стабільність на глобальних енергетичних ринках.

Представник США також звинуватив росію, яка зібрала Радбез ООН для поширення своїх версій про розриви на трубопроводах в Балтійському морі, у тому, що москва таким чином намагається відволікти світ від головного питання – війни проти України. За його словами, інциденти в Балтійському морі мають бути розслідувані компетентними органами, а Рада Безпеки ООН повинна зосередитися на припиненні проявів агресії з боку рф.

Читайте також: Інциденти на «Північних потоках» є підготовленими терактами - експерт

«Ми мусимо виступати проти злодіянь, які чинить росія, проти грубого порушення міжнародного права на місцях. Ми не повинні дозволити рф надалі використовувати ООН і цю Раду для поширення брехні й дезінформації, чим вони займаються від самого початку війни в Україні»,- зауважив американський високопоставлений дипломат.

Як повідомлялося, в п’ятницю Рада Безпеки ООН провела засідання з питань підтримання миру й безпеки в Україні. Перша частина зустрічі була присвячена голосуванню резолюції, ініційованої США й Албанією, щодо засудження псевдореферендумів кремля та невизнання змін кордонів України. Під час другої частини Радбез ООН обговорив ситуацію навколо розриву газопроводів у Балтійському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-