росія заявила про власне «розслідування» обстрілу автоколони в Запоріжжі

росія заявила про власне «розслідування» обстрілу автоколони в Запоріжжі

Укрінформ
кремлівська пропаганда вдалася до чергових маніпуляцій, заявивши про початок «розслідування» слідчим комітетом російської федерації обстрілу колони автомобілів із мирними жителями в Запоріжжі.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, поширених пропагандою кремля протягом 30 вересня.

Так, за даними ЦПД, у російських медіа з'явилася інформація про порушення слідчим комітетом рф «кримінальної справи за ознаками злочину «Жорстоке поводження із цивільним населенням», за фактом обстрілу колони автомобілів із мирними жителями у Запоріжжі», де загинули щонайменше 23 особи».

Читайте також: російські військові знали, куди влучать ракети - Зеленський про удар по Запоріжжю

До маніпуляцій укотре вдалася також речниця міністерства закордонних справ росії марія захарова. Зокрема, представниця російського відомства заявила, нібито, «сьогодні кожен обрав свій шлях. Криваві м'ясники, що вбивають жінок і дітей, в смітник НАТО. А ми – у майбутнє! Буде складно? Так. Тому що падати завжди легше, ніж набирати висоту. Але ж ви пам’ятаєте: повзти нам історично заважають крила…».

Чергова дезінформація пролунала й під час виступу президента росії володимира путіна, який заявив: «ми закликаємо київський режим негайно припинити вогонь… та повернутися за стіл переговорів… [однак] вибір народу в Донецьку, Луганську, Запоріжжі та Херсоні не будемо обговорювати, він зроблений… Ми захищатимемо нашу землю всіма силами й засобами, які у нас є…».

Читайте також: Дніпропетровщина за тиждень зазнала майже пів сотні ворожих обстрілів

Як повідомляв Укрінформ, уранці 30 вересня російські війська обстріляли гуманітарну колону в Запоріжжі. Унаслідок ворожого удару загинули 30 мирних жителів, 88 осіб дістали поранення.

У другій половині дня 30 вересня в Георгіївській залі Великого кремлівського палацу пройшла церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-