Кислиця про заяви путіна: Ця брехня не має нічого спільного з реальністю

Кислиця про заяви путіна: Ця брехня не має нічого спільного з реальністю

Укрінформ
Проведення кремлем фіктивних референдумів та оголошення про анексію тимчасово окупованих територій України, навіть уже звільнених, ЗСУ свідчить про те, що путін відірвався від реальності.

Про це заявив у п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Брехня (путіна – ред.) не має нічого спільного з реальністю, бо реальність є зовсім іншою», - наголосив український дипломат.

Він підкреслив, що, провівши псевдореферендуми та заявивши про анексію, путін «намагався захопити території, які він навіть фізично не контролює. Насправді ж – ЗСУ продовжують операції зі звільнення суверенних територій України.

Читайте також: росія зневажає принципи ООН та вдається до небезпечної ескалації – Гутерреш

«росія продовжує свою геноцидну практику вбивств, тортур і утисків українців на окупованих територіях»,- зауважив постійний представник України при ООН.

Тому, наголосив Кислиця, єдиний спосіб зробити так, щоби українці почувалися в безпеці та під захистом своєї держави – це знову підняти український прапор у містах та селищах в усіх тимчасово окупованих регіонах Донбасу, півдня України й Криму.

«Україна має повне право на звільнення своїх територій та людей і продовжить це робити – попри намагання та дії рф», - заявив український представник.

Читайте також: G7 закликала всі країни дати відсіч російському експансіонізму

Він підкреслив, що проведення фіктивних референдумів є одним з елементів агресії проти суверенної держави. Тож, за його словами, «особи, причетні до організації або проведення цих фарсів, будуть притягнуті до відповідальності».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Нью-Йорку відбулося засідання РБ ООН для голосування проєкту резолюції, яка засуджувала кремлівські псевдореферендуми в Україні та закликала не визнавати жодних змін українських кордонів. Під час голосування делегація рф очікувано скористалася правом вето, щоби заблокувати резолюцію, ініційовану Албанією і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-