У своїй промові путін апелював до Глобального півдня – Кулеба

У своїй промові путін апелював до Глобального півдня – Кулеба

Укрінформ
президент рф володимир путін у своїй промові під час «прийняття до складу росії» окупованих територій України апелював до Глобального півдня – Африки, Азії, Латинської Америки. Він визнав, що із Заходом йому не домовитися.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Якщо послухати сьогоднішню промову путіна, то дуже чітко з неї видно і чутно, до кого він апелює у світі – він апелює виключно до так званого Глобального півдня, до Африки насамперед, до Азії, до Латинської Америки. Він розказує про колоніалізм, про поганий Захід, який намагається нав’язати свою волю всьому світові, що от росія бореться за справедливість, а всі інші просто намагаються нав’язати свою волю іншим», - відзначив Кулеба.

На думку глави української дипломатії, путін визнав, що ніяких домовленостей із Заходом у широкому сенсі досягнути не вдасться і максимум, за що він бореться, - це за підтримку так званого Глобального півдня для того, щоб посилити свої позиції на міжнародній арені.

Читайте також: Кулеба: Для України нічого не змінюється, ми продовжуємо визволяти нашу землю і народ

Міністр наголосив, що на тлі цих зусиль майбутній саміт G20 стає особливо важливим і президент рф спробує максимально скористатися цим форматом, однак Президент Володимир Зеленський шляхом переговорів з лідерами держав та сам Кулеба за допомогою турне країнами Африки «будуть прискорювати падіння путіна, яке він намагається сповільнити».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-