Буданов: Родичі військовополонених отримали відповіді та, сподіваюсь, надію

Буданов: Родичі військовополонених отримали відповіді та, сподіваюсь, надію

Укрінформ
Після зустрічі з головою української розвідки Кирилом Будановим родичі українських військовополонених отримали відповіді на свої запитання і надію.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

«Кожна окрема сім’я чекає окремо взяту людину. Взагалі я думаю, що вони отримали від мене досить чіткі відповіді й сподіваюсь, що отримали надію, а це головніше. І надію, яку я зміг їм надати, ми підкріплюємо фактами», - повідомив Буданов.

Коментуючи питання дати обміну захисників Маріуполя в день, коли в росії оголосили мобілізацію, Буданов зазначив, що це випадковість.

Читайте також: Україна не включає у списки на обмін полонених, які відмовляються повертатись до рф

«Цей обмін не готувався за один, два, три дні. Цей процес йшов близько трьох, навіть більш як три місяці. І дата постійно була плаваюча, і приблизно 18 числа ми вийшли на цю дату. А події, які сталися у країні-агресорці, ми просто йшли паралельно. Вони не могли зупинити цей процес, що й сталося 21 числа», - відзначив Буданов.

Відповідаючи на питання чи залежить процес обміну від успіхів ЗСУ на фронті, він повідомив: «На жаль, відповідь моя може комусь не сподобатись, але ці процеси йдуть паралельно. Успіхи в наступі ЗСУ або відсутність успіхів впливає виключно на кількість тих полонених, якою ми можемо апелювати під час наших домовленостей щодо обміну. Це процеси не пов’язані, вони йдуть виключно паралельно».

Він також повідомив, що російського льотчика Олександра Красноярцева, який летів бомбити Чернігів і був збитий ЗСУ, обміняли на п’ятьох українських льотчиків.

Читайте також: Україна провела з рф черговий обмін полоненими

Як повідомляв Укрінформ, увечері 21 вересня, після довгих і важких перемовин, Україні вдалося повернути з полону окупантів двісті п’ятнадцять своїх захисників, серед яких відомі командири «Азова», морської піхоти та Нацгвардії, вагітні військовослужбовиці та іноземці. Ворогу віддали кума путіна Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Фото: Armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-