Україна є де-факто членом НАТО, залишилося оформити це де-юре – Кулеба

Україна є де-факто членом НАТО, залишилося оформити це де-юре – Кулеба

Укрінформ
Сигнал України світу полягає в тому, що Україна є де-факто членом НАТО і залишилося оформили це де-юре якнайшвидше і без плану дій щодо членства.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

Він акцентував на тому, що в процесі набуття членства в НАТО, запущеному у 2008 році, перед Україною поставили барʼєр у вигляді ПДЧ. На думку міністра, цей процес був заведений у глухий кут, з якого треба було вийти й Україні, і НАТО, бо в іншому випадку «нам би з року в рік, можливо, з десятиліття у десятиліття повторювали: ПДЧ, ПДЧ, ПДЧ, і ніколи б це ПДЧ ми і не отримали».

Глава української дипломатії зауважив, що реальність докорінно змінилася на полі бою і тоді було ухвалено рішення змінити реальність і в дипломатичному просторі, змінити логіку і динаміку євроатлантичної інтеграції і набуття членства України в НАТО.

«Тут принципова позиція Президента зіграла ключову роль, тому що тепер ми кажемо дуже просто: Україна є де-факто членом НАТО, залишилося просто оформили це де-юре, це має відбутися якнайшвидше і без ПДЧ. Ось це той сигнал, який ми надіслали світу», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Наступний крок на шляху до НАТО – оформлення запрошення

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-