Президент про рішення РНБО щодо санкцій: Орієнтуємося на те, щоб демонтувати вплив рф

Президент про рішення РНБО щодо санкцій: Орієнтуємося на те, щоб демонтувати вплив рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів, що Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій щодо російських фізичних та юридичних осіб з метою демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан речей у самій російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у своєму відеозверненні.

Зеленський нагадав, що “Україна сьогодні ухвалила рішення на свій захист, всі вони будуть реалізовані - рішення Ради національної безпеки та оборони України й Ставки”.

“Зараз ще хочу додати дещо про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб. Там великий, дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища, але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан речей у самій російській федерації”, - заявив Зеленський.

За його словами, вводяться обмеження проти кількох тисяч суб’єктів, синхронізуються санкції України й наших партнерів.

Читайте також: Кулеба: Наступний крок на шляху до НАТО – оформлення запрошення

“Вводяться нові санкції проти ключових персоналій, проти значущих російських підприємств. Звичайно, санкції будуть застосовані й до тих громадян інших держав, які взяли участь у російському фарсі на окупованій території нашої держави”, - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент України Володимир Зеленський у зверненні заявив, що Рада національної безпеки та оборони України на засіданні у п’ятницю ухвалила рішення про застосування санкцій проти значущих фізичних та юридичних осіб росії, які не виступили на захист людяності та міжнародного права, або певним чином залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-