Кулеба: Наступний крок на шляху до НАТО – оформлення запрошення

Кулеба: Наступний крок на шляху до НАТО – оформлення запрошення

Укрінформ
Наступним кроком після заявки України на вступ до НАТО є оформлення запрошення Україні приєднатися, і Президент Володимир Зеленський вже поставив задачу готуватися до двосторонніх переговорів з країнами-членами з цього питання.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Наступний крок: всі держави члени мають оформити запрошення Україні приєднатися до Альянсу і до тих пір, поки цей консенсус не побудований, безумовно, генсек НАТО не може сказати те, що він думає», - сказав глава української дипломатії.

Кулеба висловив переконання, що якраз Єнс Столтенберг думає, що Україна повинна бути членом НАТО, і він готовий над цим працювати, маючи певний досвід спілкування і взаємодії з генсеком.

«І він буде над цим працювати тільки після того, як з’явиться консенсусне відповідне рішення держав-членів Альянсу», - зазначив міністр.

Він також поінформував, що Президент Володимир Зеленський поставив задачу всій дипломатичній команді готуватися до двосторонніх переговорів з країнами-членами Альянсу щодо вступу України: «Буде розгорнута така ж машина, яка працювала над забезпеченням підтримки заявки на отримання статусу члена в ЄС».

«Будемо вести адвокацію, спілкуватися. Я буду говорити з країнами відповідними, із генеральним секретарем НАТО. Ми розуміємо, де будуть проблеми. Ми розуміємо, де буде максимальна підтримка. Ми будемо вирішувати ці проблеми», - зауважив Кулеба.

Читайте також: Канада підтримує вступ України до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна демократична країна в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, нині ж Альянс зосереджений на підтримці та допомозі Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-