Польща закликає збільшити військову підтримку України

Польща закликає збільшити військову підтримку України

Заява
Укрінформ
Польща засуджує незаконні дії росії з “визнання незалежності” і “приєднання” окупованих нею територій України, а також закликає світову спільноту до накладення нових санкцій на рф і посилення військової допомоги Україні.

Про це йдеться у заяві МЗС РП, передає Укрінформ.

“Українські Херсонська, Донецька, Луганська та Запорізька області залишаються частиною України відповідно до міжнародного права. Польща не визнає і не визнаватиме в майбутньому результатів псевдореферендумів, які відбулися на цих територіях 23-27 вересня й оголошених 29 і 30 вересня указів президента росії про анексію цих регіонів”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС РП вважають такі дії порушенням міжнародного права та черговою зухвалою спробою росії привласнити частину території України, а також іще одним доказом того, що росія прагне загострити конфлікт і відкидає можливість мирного врегулювання. Тож, на переконання польських дипломатів, міжнародна спільнота не може залишатися пасивною з огляду на це грубе порушення основоположних принципів міжнародного порядку.

“Ми закликаємо до рішучої та негайної інтенсифікації військової підтримки України та запровадження подальших санкцій проти російської федерації. Ми підтримуємо продовження зусиль, спрямованих на повну міжнародну ізоляцію росії”,- йдеться в заяві.

При цьому підкреслюється, що Польща підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

“Ми також наголошуємо на праві України захищатися та вживати всіх необхідних заходів для повернення тимчасово окупованих росією територій. Ми й надалі надаватимемо Україні всіляку підтримку для протидії російській агресії”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У Варшаві також закликали росію негайно припинити порушувати міжнародне право та вивести свої збройні сили з усієї території України.

Читайте також: Європейська Рада: Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ - це Україна

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-