МЗС Латвії вручило послу росії ноту протесту через анексію українських територій

МЗС Латвії вручило послу росії ноту протесту через анексію українських територій

Укрінформ
Посла рф у Латвії Михайла Ваніна викликали до латвійського МЗС, де начальник управління двосторонніх відносин Нільс Янсонс вручив йому ноту протесту в зв'язку з незаконною анексією територій України та засудженням рішення президента росії про їх включення до складу рф.

Про це повідомили Укрінформу в зовнішньополітичному відомстві Латвії.

«Було наголошено, що Латвія категорично не визнає й ніколи не визнає цієї анексії українських територій. Також було зазначено, що цей крок росії вплине на двосторонні відносини між Латвією та росією», - йдеться в заяві.

Сьогодні раніше латвійське МЗС вже заявило про невизнання анексії окупованих українських територій росією, засудило рішення президента володимира путіна про включення їх до складу росії. Було наголошено, що це є явним порушенням Статуту ООН, інших норм міжнародного права та підтверджено тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Латвія не визнає і засуджує анексію українських територій росією

Як повідомлялося, в п'ятницю президент російської федерації володимир путін підписав «договори про вступ до складу росії» тимчасово окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також заявив, що відтепер їх жителі - громадяни рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-