Зеленський обговорив із прем’єром Японії подальшу підтримку України

Зеленський обговорив із прем’єром Японії подальшу підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою подальшу підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Першочергову увагу лідери приділили реакції міжнародної спільноти на незаконні “референдуми”, які росія провела на тимчасово захоплених територіях України.

Зеленський подякував Кішіді за чітку підтримку Японією суверенітету й територіальної цілісності України. Було відзначено важливість засудження Прем’єр-міністром Японії ядерного шантажу з боку росії під час його виступу на відкритті 77-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

“Цінуємо ці потужні сигнали підтримки України та тиску на агресора”, – наголосив Президент.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО - Зеленський

Глава держави високо оцінив безпрецедентне для Японії надання Україні нелетальної військової допомоги, а також вагому фінансову та гуманітарну підтримку з початку повномасштабного вторгнення рф.

“Розраховуємо, що ця важлива та всебічна підтримка України триватиме й поглиблюватиметься. До повної перемоги над агресором”, – зазначив Зеленський.

Співрозмовники окремо торкнулися питання макрофінансової допомоги Україні в умовах агресії, що триває, та відзначили важливість її повноформатного продовження.

Читайте також: Зеленський: Україна готова до діалогу з росією, але з іншим президентом

Зеленський і Кішіда обмінялися думками щодо актуальних питань двосторонніх відносин.

Глава держави висловив сподівання на те, що Японія активно долучиться до повоєнної відбудови нашої країни. Було також наголошено на важливості подальшої реалізації Японією започаткованих великих інфраструктурних проєктів в Україні.

Президент висловив сподівання на плідну взаємодію з Японією під час її головування у “Групі семи” у 2023 році та запросив Кішіду відвідати Україну з візитом.

Глава держави також подякував Прем’єр-міністру Японії за зустріч із першою леді України Оленою Зеленською, яка відбулася на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як повідомляв Укрінформ, посол України Сергій Корсунський заявив, що Японія готує новий пакет допомоги Україні, до якого на прохання української сторони мають увійти необхідні високотехнологічні засоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-