НАТО продовжить допомагати Україні після спроби росії анексувати її території - Столтенберг

НАТО продовжить допомагати Україні після спроби росії анексувати її території - Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО ніколи не визнають анексію росією українських територій і продовжать надавати допомогу Україні для захисту стільки, скільки буде потрібно.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу, скликаному після рішення російського президента володимира путіна «приєднати» захоплені території України до рф, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент путін оголосив ще чотири українські території частиною росії. Це найбільша спроба анексії європейської території за допомогою сили з часів Другої світової війни. Понад 15% української території, території, яка дорівнює площі Поргуталії, незаконно захоплені росією під дулами пістолетів», - сказав Столтенберг.

Він констатував, що фіктивні «референдуми» було зрежисовані у москві.

«Союзники по НАТО не визнавали і ніколи не визнають жодну з цих територій як частину росії», - запевнив генсек і закликав усі інші країни відкидати російські намагання «в територіальному змаганні».

«Ці землі – це Україна. Донецьк - це Україна, Луганськ - це Україна, Херсон – це Україна та Запоріжжя – це Україна. Так само як і Крим», - підкреслив глава Альянсу.Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Україна подає заявку на вступ до НАТО - Зеленський

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-