Президенти Грузії і Молдови засудили спробу рф анексувати українські території

Президенти Грузії і Молдови засудили спробу рф анексувати українські території

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі засудила намагання росії анексувати чотири українські області.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Твітері.

«Оформлення фіктивного референдуму на підтримку кричущого порушення міжнародного права та насильницької анексії не має ні легітимності, ні майбутнього. Ми відкидаємо такі грубі порушення міжнародного права та підтверджуємо нашу повну підтримку територіальної цілісності України», - написала Зурабішвілі.

Вона також додала, що засуджує плани мобілізації новобранців на окупованих територіях України та Грузії як чергове грубе порушення суверенітету обох країн.

Президентка Молдови Мая Санду також засудила спробу путіна анексувати захоплені українські території..

«Я рішуче засуджую та відкидаю спробу росії незаконно анексувати окуповані регіони України після фіктивних голосувань, які вона влаштувала під дулом пістолета. Донецьк, Луганськ, Херсон, Запоріжжя і Крим – це Україна. Підтримка Молдови суверенітету та територіальної цілісності України залишається непохитною», - написала вона.

Читайте також: Європейська Рада: Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ - це Україна

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» терористичних «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-