Канада розширила санкції проти росії через спробу «анексії» територій України

Канада розширила санкції проти росії через спробу «анексії» територій України

Укрінформ
Канада розширила санкції проти росії через нову спробу кремля анексувати території України.

Про це заявило МЗС Канади, передає Укрінформ.

«Канада запроваджує подальші санкції у зв’язку із російським неспровокованим та невиправданим вторгненням в Україну, включаючи псевдореферендуми та спроби анексії територій українських Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкції запроваджуються проти 43 російських олігархів, представників фінансових еліт та членів їхніх родин, 35 російських колаборантів та так званого «керівного органу Херсона». «Ці фізичні та юридичні особи - співучасники відчайдушних спроб президента путіна підірвати принципи державного суверенітету й розділяють відповідальність за безглузде кровопролиття в Україні», - наголосили у МЗС.

Канада також заборонила інвестування та експорт до тимчасово окупованих росією регіонів Херсонської та Запорізької областей.

«У погодженні з країнами-однодумцями Канада продовжує розглядати нові заходи у відповідь на порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України», - зазначили у дипломатичному відомстві.

Читайте також: США запровадили нові «швидкі й суворі» санкції проти росії

Як повідомлялося, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-