Європейська Рада: Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ - це Україна

Європейська Рада: Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ - це Україна

Заява
Укрінформ
Європейська Рада відкинула спробу росії «приєднати» тимчасово загарбані території України та підтвердила, що ЄС продовжуватиме стояти поряд з Україною, надаватиме їй всю необхідну допомогу у відновленні суверенітету та повного контролю над своїми територіями.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Європейської Ради, що оприлюднена сьогодні на сайті цієї Євроінституції.

«Ми рішуче відкидаємо та одноголосно засуджуємо незаконну анексію росією Донецької Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Шляхом свідомого підриву основаного на правилах міжнародного порядку та грубого порушення фундаментального права України на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, що є ключовими принципами Хартії ООН та міжнародного законодавства, росія піддає ризику глобальну безпеку», - йдеться у заяві.

Члени Європейської Ради наголосили, що країни ЄС не визнають, та ніколи не визнаватимуть незаконні «референдуми», які росія використала для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також ніколи не визнаватимуть «сфальшованих та протизаконних» результатів цього дійства.

«Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Такі рішення є нікчемними, та не можуть мати жодного правового ефекту. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ є Україною. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації одноголосно відкинути цю злочинну анексію», - йдеться у заяві ЄС.

Читайте також: Рада Європи засуджує незаконне «приєднання» росією загарбаних територій України

Члени Європейської Ради підтвердили, що перед фактом російської агресивної війни, а також останньої ескалації, до якої вдалася москва, Європейський Союз рішуче стоїть поряд з Україною та її народом, залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету країни.

«Україна використовує своє законне право на самооборону проти російської агресії, щоб поновити повний контроль над власною територією, і має право звільнити нині окуповані території в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ядерні погрози Кремля, військова мобілізація та стратегія, яка намагається брехливо представити територію України російською, як і заяви, що війна віднині може вестися на території росії, не похитнуть нашу рішучість», - наголосили члени Європейської Ради.

Як йдеться у документі, ЄС посилить обмежувальні заходи з протидії незаконних вчинкам росії. Це дозволить надалі підвищити тиск на росію з метою покласти край її агресивній війні.

«Ми знову повторюємо, що Європейський Союз твердо стоїть поряд з Україною, і буде продовжувати надавати потужну економічну, військову, соціальну та фінансову підтримку для України так довго, як це буде необхідним», - наголосили члени Європейської Ради.

Читайте також: Кулеба: Для України нічого не змінюється, ми продовжуємо визволяти нашу землю і народ

Як вже повідомлялося, сьогодні кремль оголосив про незаконне «приєднання» до рф загарбаних територій України, що викликало широке міжнародне обурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-