Удар по гуманітарній колоні в Запоріжжі: росія вбила 26 людей, поранені 85

Удар по гуманітарній колоні в Запоріжжі: росія вбила 26 людей, поранені 85

Укрінформ
Ракетний удар росіян по гуманітарній колоні в Запоріжжі є терактом, внаслідок якого загинули і зазнали поранень 115 людей, серед яких і діти.

Про це у Запоріжжі сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зібралося тут близько 50 машин, і вони накопичувались з кожною хвилиною. О 7:12 відбувся прильот ракет С-300. Три прильота з невеликим інтервалом, які забрали життя 26 людей, в тому числі 2 дітей - 11-річного Максима і 14-річної Валерії. Також загинула їхня мама. А їхня 3-річна сестричка в лікарні. За нею їдуть бабуся та дідусь з Львівської області", - зазначив він.

Читайте також: У Запоріжжі п'ятеро поранених унаслідок ракетного удару перебувають у реанімації

За даними Монастирського, поранені щонайменше 85 людей. «Всього 115 загиблих і поранених внаслідок цього теракту, який вчинила російська влада", - заявив він.

Монастирський додав, що громадяни України щодня о 7-й ранку збиралися в колону, аби з'їздити на захоплену територію до своїх будинків, до своїх батьків, дітей.

"Фактично сьогодні свідомо було нанесено ці удари. Тут немає жодного військового об'єкту, тут лише цивільні люди. Цей удар був абсолютно чітко спланований. Зараз виступає головний терорист світу путін, заявляючи про анексію цих областей. Так, це відповідь на успіх наших військ на Харківщині, це сьогоднішній успіхи наших військ під Лиманом, це імпотентна відповідь російської армії цивілізованому світу", - додав Монастирський.

Читайте також: Десятки жертв і знищений автопарк: росіяни атакували Запоріжжя, Дніпро і Миколаїв

За його даними, ворог випустив ракети С-300 по Запоріжжю, попередньо, з напрямку Токмака, час прильоту ракети становить 40 секунд.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 30 вересня російські війська вдарили по колоні автівок із цивільними, які з гуманітарною метою намагалися виїхати на тимчасово захоплені території. Було випущено 16 ракет із застосуванням ЗРК "С-300". Станом на 13-ту годину було відомо про 23 загиблих, 66 госпіталізованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-