СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу захопити Вовчанськ

СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу захопити Вовчанськ

Фото
Укрінформ
У визволеному Вовчанську Харківської області в межах стабілізаційних заходів Служба безпеки України затримала оголошеного в розшук зрадника, який допомагав російським військам захопити місто.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки України продовжує комплексне оперативне відпрацювання деокупованих територій Харківщини. в межах стабілізаційних заходів у Вовчанську співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який перебував у розшуку за державну зраду», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 45-річний чоловік, відомий у кримінальних колах на прізвисько «Чиж», від початку російського вторгнення перейшов на бік ворога й допомагав росіянам вести підривну діяльність проти України.

Зокрема, у березні зловмисник організував незаконний збір підписів за відставку чинного Вовчанського міського голови й планував самовільно обійняти цю посаду. Зрадник «злив» загарбникам прізвища й адреси українських правоохоронців, які проживають у місті.

Встановлено, що фігурант забезпечував російських військових паливом, продуктами харчування, будівельними матеріалами тощо. За його підказками загарбники розграбували військову частину Національної гвардії України, місцеві автозаправні станції та складські приміщення Вовчанського м'ясокомбінату.

Також «Чиж» разом із представниками загарбницької влади особисто здійснив незаконне підняття державного прапора росії в центрі міста.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру зраднику, який погрожував вбивством керівнику Луганщини

У травні слідчі зібрали достатньо доказів для оголошення зловмиснику підозри за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Тоді ж він був оголошений у розшук.

Після звільнення Вовчанська співробітники СБУ встановили місцезнаходження зрадника та затримали його. Фігуранту обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Державне бюро розслідувань викрило та затримало двох колишніх правоохоронців, які обіймали керівні посади у створених російськими загарбниками силових структурах.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-