Розвідка евакуювала двох військових з окупованого міста на сході

Розвідка евакуювала двох військових з окупованого міста на сході

Укрінформ
Військовослужбовці ГУР МО України спільно з працівниками ДБР провели спецоперацію та допомогли двом українським військовим повернутися з тимчасово окупованої на підконтрольну українській владі територію.

Про це йдеться у повідомленні ГУР, передає Укрінформ

Оперативники ДБР дізнались, що двоє українських військових перебувають у тимчасово окупованому місті на Сході України. Обидва захисники отримали поранення під час бойових дій у березні 2022 року.

Працівники Бюро знайшли для військових безпечне місце перебування, організували забезпечення військових усім необхідним для лікування та життєзабезпечення, поки бійці не одужали.

Наприкінці вересня, коли українські військовослужбовці змогли самостійно пересуватись, була відпрацьована оперативна комбінація для їх евакуації: придбано автотранспорт, розроблено основний та запасні маршрути руху і відповідна легенда.

25 вересня захисники через блокпост перетнули лінію зіткнення та благополучно повернулися на контрольовану Україною територію.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ звільнили Куп'янськ-Вузловий - розвідка

Наразі військовослужбовці проходять реабілітацію.

В подальшому захисники України планують повернутися до своїх частин, аби продовжити військову службу.

Як повідомлялось, у четвер троє українських морпіхів повернулися на підконтрольну територію з окупації, де переховувались пів року.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-