Чубаров ініціює створення міжвідомчої групи для вирішення питань щодо масової самоевакуації з Криму

Чубаров ініціює створення міжвідомчої групи для вирішення питань щодо масової самоевакуації з Криму

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає за необхідне терміново створити міжвідомчу робочу групу для допомоги кримчанам, які залишили окупований півострів через незаконну мобілізацію та опинилися в складній ситуації на кордонах рф.

Про це він сказав на брифінгу, передає Укрінформ.

«Ми говорили з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, і він погодився, що має бути створена міжвідомча робоча група, щоб покроково вирішувати всі питання, пов’язані з масовою самоевакуацією з Криму. До цієї групи мають увійти представники Державної міграційної служби, Мін'юсту, Міністерства внутрішніх справ, також уповноважений Верховної Ради з прав людини», - зазначив Чубаров.

На його думку, така група мала запрацювати відразу, коли розпочалася масова евакуація з Криму через мобілізацію.

Читайте також: У Криму до армії росії мобілізували 2000 колишніх українських військових — Чубаров

«Уряд, Президент, Меджліс кримськотатарського народу закликали кримчан самоевакуюватися, щоби вони не були співучасниками злочину, щоб не вбивали своїх співгромадян і не чинили злочинів проти власної держави. Люди нас послухали, бо це також поклик їхньої душі, вони проти мобілізації. Не лишаймо їх у біді», - зазначив голова Меджлісу.

Читайте також: Данілов: Більшість мобілізованих у рф – представники мусульманського світу

Як повідомлялося, раніше Чубаров заявив, що на кордонах Польщі, Латвії, Литви, Естонії з боку Білорусі та рф складається катастрофічна ситуація з громадянами України – жителями тимчасово окупованого Криму, які самоевакуювалися з метою уникнути незаконної мобілізації в російську армію. Тисячі людей не пропускають, зокрема, через проблеми з документами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-