У Дніпрі ракетним ударом пошкоджено ізраїльський мобільний евакуаційний госпіталь

У Дніпрі ракетним ударом пошкоджено ізраїльський мобільний евакуаційний госпіталь

Фото, відео
Укрінформ
Вночі в Дніпрі ракетним ударом було пошкоджено ізраїльський мобільний евакуаційний госпіталь, який вивозив поранених і людей похилого віку з місць бойових дій, зон обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав народний депутат України VIII скликання, керівник групи міжпарламентських зв'язків із державою Ізраїль ВР України VIII скликання Георгій Логвінський.

«Вночі, коли транспорт прибув для того, щоб забрати людей із Дніпра, ракетним ударом було пошкоджено наш мобільний госпіталь. Водії, які були всередині, отримали контузії різного ступеня важкості. Дякувати Богу, що пасажирів в автобусі на момент вибуху не було», - йдеться у повідомленні.

Логвінський наголосив, що в рамках спільної програми з Посольством Ізраїлю в Україні евакуйовано вже понад 24 тисячі людей.

«Для цієї місії ми спроектували та виготовили єдині в Європі, а можливо, й у світі, мобільні евакуаційні госпіталі-амбуланси, які можуть вивозити до 50 поранених одночасно за один рейс», - уточнив Логвінський.

Він наголосив, що роботу бригад не зупинити жодними ракетами: «Транспорт відновимо, людей вилікуємо. Вороги отримають по заслугах».

З початком вторгнення росії в Україну Георгій Логвінський разом із Посольством Ізраїлю в Україні за підтримки Національної поліції України та Держприкордонслужби запровадили проект допомоги в евакуації людей із найгарячіших точок України. Людей із прифронтових міст автобуси-шпиталі евакуювали практично щодня та безкоштовно.

Читайте також: Десятки жертв і згорілі автобуси: росіяни атакували мирні Запоріжжя та Дніпро

Як повідомляв Укрінформ, Естонія надасть Україні модульні госпіталі для посилення медичної інфраструктури регіонів, що постраждали від війни, а також приєднається до розвитку системи реабілітації.

Фото: Фейсбук Георгія Логвінського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-