Більшість країн ЄС уже бачить Україну в Євросоюзі – Зеленський

Більшість країн ЄС уже бачить Україну в Євросоюзі – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що більшість країн Європейського Союзу вже бачить Україну членом ЄС.

Про це він сказав під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ми вже здобули статус кандидата – потужно працювали над цим навіть під час війни… Країна обрала шлях у Євросоюз. Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. Принаймні ми чітко йдемо – і законодавчо, і в діалозі з нашими партнерами. І більшість країн ЄС нас уже там бачать», – зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що Україна перебуває на шляху до членства в НАТО й паралельно готує договір щодо гарантій безпеки.

«Ми розробили серйозний документ – рекомендації до цього договору для кола країн – гарантів безпеки для України. Нам цей договір дуже потрібен. І вкрай потрібен на шляху до НАТО», – пояснив Президент, додавши, що невідомо, скільки триватиме цей шлях, але на ньому нашій державі потрібна безпека.

«Ці два напрями, про які я згадав, уже свідчать про те, що Україна буде європейською державою», – констатував він і висловив сподівання, що завдяки потужній армії та бойовому досвіду Україна буде ще й однією з найбезпечніших країн.

Читайте також: Коли ми витіснимо росію, нормальне життя повернеться на українську землю - Президент

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії висловив побажання, щоб Швейцарія збільшила свою підтримку України та заблокувала російські активи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-