Зеленський закликає Швейцарію заблокувати російські активи

Зеленський закликає Швейцарію заблокувати російські активи

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив побажання, щоб Швейцарія збільшила свою підтримку України та заблокувала російські активи.

Про це він сказав під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Я дуже хотів би, щоб Швейцарія могла заблокувати російські активи і ми могли б абсолютно справедливо отримати відшкодування за окупацію українських територій і за ту агресію, яку росія вчинила проти України», – зазначив Зеленський.

Крім того, Президент закликав громадян Швейцарії доносити до Європи правду про події в Україні.

«Важливо розповідати, що відбувається, щоб не спадала підтримка України. Для цього люди можуть приїхати в Україну й на власні очі побачити, що тут відбувається», – переконаний він.

Зеленський також запросив швейцарців брати участь у волонтерській підтримці України й долучатися до реалізації Fast Recovery Plan.

«Розпочався освітній період, у нас розбомблено багато шкіл, університетів, і їх треба ремонтувати, треба відновлювати. Тут потрібні і фінанси, і технічна допомога», – зауважив глава держави.

Він наголосив, що в питанні боротьби добра і зла не має бути місця для нейтралітету.

Читайте також: У парламенті Швейцарії закликають відключити від SWIFT всі банки рф

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Федеральна рада Швейцарії призупинила дію спрощеного візового режиму з росією, слідом за аналогічним рішенням Європейського Союзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-