Через вторгнення рф сотні мільйонів людей можуть опинитися на межі голоду – Кубраков

Через вторгнення рф сотні мільйонів людей можуть опинитися на межі голоду – Кубраков

Укрінформ
Через воєнне вторгнення російської федерацій до України сотні мільйонів людей в деяких державах Африки та Азії можуть опинитися на межі голоду.

На цьому наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час заходу Єврокомісії Connecting Europe Days 2022 у Ліоні, передає Укрінформ із посиланням на повідомленні пресслужби міністерства у Фейсбуці.

«Наш спротив агресору – це також наш вклад у вирішення глобальної продовольчої кризи, спровокованої блокадою росією морських портів України. Через дії агресора сотні мільйонів людей в кількох країнах Африки та Азії можуть опинитися на межі голоду», - зазначив він.

Читайте також: росія шантажує керівництво низки країн голодом - Єрмак

Кубраков уточнив, що наразі Україна вже розширює пропускні спроможності на західних кордонах, аби максимально оперативно і великих обсягах експортувати продовольство на зовнішні ринки.

«Немає сумнівів, що перемога України – це перемога усього цивілізованого світу. Тому наша боротьба має стати боротьбою усього світу проти тиранії», - додав український міністр.

Читайте також: У МЗС України відреагували на нові звинувачення з боку рф щодо блокади експорту зерна

Як повідомлялось, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України заявили, що від початку широкомасштабного вторгнення росія вивезла з захоплених українських територій щонайменше 400 тисяч тонн зерна.

Наразі країни G7 мають намір підтримувати сільськогосподарський сектор України та домагатися відновлення транспортування українського агроекспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-