Загарбники знову обстрілювали Сумщину: є загиблі та поранені

Загарбники знову обстрілювали Сумщину: є загиблі та поранені

Укрінформ
Окупаційні війська 29 червня вкотре обстрілювали зі своєї території Сумську область. Через це загинули 2 людей, ще 8 — отримали поранення.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Так, приблизно о 10:00 росіяни намагалися обстріляти з безпілотника Білопільську громаду, але українські військові його знищили (ймовірно, йдеться про цей випадок). А близько 18:30 була перестрілка з окупантами на прикордонні: одна людина поранена.

Читайте також: росіяни сім разів за ніч обстріляли Чернігівщину та Сумщину

По Краснопільській громаді росіяни стріляли з 11:00 до 12:00, а потім знову приблизно о 12:30. Було 20 пострілів з мінометів, 25 приходів від реактивної артилерії, 47 — від самохідної артилерії. А о 13:30 ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій. Загалом у громаді за добу троє поранених та один загиблий.

Читайте також: На Чернігівщині внаслідок обстрілу зруйноване сховище зі зерном і пошкоджена сільгосптехніка

По Великописарівській громаді росіяни відкрили мінометний вогонь о 15:30: було 3 прильоти, а одразу після цього вони випустили 10 ракет з гелікоптера, який перебував на російській території. Через це отримали пошкодження будинок мирних мешканців та цивільна господарська споруда. Після 20:00 росіяни випустили ще 4 ракети. У громаді за добу одна людина загинула, четверо — поранені. 

По Хотінській громаді близько 17:00 було 14 пострілів з міномета, через пів години — ще 3. Жертв та руйнувань немає.

Читайте також: Кім показав кадри влучання російської ракети у багатоповерхівку в Миколаєві

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-