Передача Україні важкої зброї врятує Європу від «військової машини рф» – Подоляк

Передача Україні важкої зброї врятує Європу від «військової машини рф» – Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що передача Україні важкої зброї убезпечить країни-партнери від "російської військової машини".

Як передає Укрінформ, про це Подоляк написав у Твіттері.

"Підсумовуючи саміт НАТО... Даючи важку зброю Україні, наші партнери можуть абсолютно не боятися "російської військової машини". За добре відомою традицією, будь-яка машина, зроблена в росії, швидко ламається, глохне та перетворюється на брухт. Доведено ЗСУ", – зазначив він.

Читайте також: Війна рф проти України почалася задовго до лютого 2022 року – Столтенберг

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

29 червня глави держав та урядів НАТО затвердили нову Стратегічну концепцію Альянсу, яка визначає пріоритети його розвитку на наступні 10 років.

Читайте також: Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

У новій концепції НАТО підтверджується рішення Бухарестського саміту 2008 року та всі наступні рішення щодо Грузії та України, натомість російська федерація визнається найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників по Альянсу, а також миру та стабільності в євроатлантичному регіоні.

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

Крім того, у новій концепції вперше згаданий Китай, політика примусу якого визначена як така, що кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-