Ворог перемістив на Криворізьку ділянку фронту додаткові підрозділи – Вілкул

Ворог перемістив на Криворізьку ділянку фронту додаткові підрозділи – Вілкул

Укрінформ
Ворожі війська перемістили на Криворізьку ділянку фронту додаткові підрозділи – до однієї батальйонної тактичної групи.

Про це у Телеграмі написав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"На нашому напрямку ситуація на фронті зберігається стабільно напруженою. За інформацією МО України й ОК "Південь", ворог продовжує посилення своїх оборонних позицій, а також перемістив на нашу ділянку фронту додаткові підрозділи - до однієї батальйонної тактичної групи. Але всі частини наших Збройних Сил успішно виконують поставлені бойові розпорядження, ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці", - зазначив він.

Читайте також: Загарбники обстрілюють Криворізький район

За словами Вілкула, агресор продовжує масовані обстріли територій і мирних населених пунктів по всій лінії зіткнення. У Криворізькому районі вночі була обстріляна зі ствольної артилерії Велика Кострома Зеленодольської громади. В результаті обстрілів там пошкоджено лінії електропостачання.

"З РСЗВ ворог обстріляв околиці Широківської громади. Без втрат. Вдень також зазнали обстрілів прикордонні території Апостолівської, Зеленодольської та Широківської громад. Надвечір орки обстріляли запальними боєприпасами поля в Гречаноподівській громаді. Слава Богу, ніхто не постраждав", - йдеться в дописі.

У самому Кривому Розі ситуація стабільна і повністю контрольована військовою адміністрацією та ЗСУ.

Читайте також: У Криворізькому районі через обстріли зруйновані 179 будинків

Крім того, Вілкул нагадав, що в місті буде перейменовано 193 назви.

"У Кривому Розі не буде жодних "московських", "бурятських" та інших вулиць, площ, парків і скверів, пов'язаних з державою-агресором росією та білоруссю. У місті, яке героїчно бореться з орками вже п'ятий місяць, з'являться вулиці, сквери та площі на честь наших героїчних військових частин, які захищають Кривий Ріг, Героїв України, видатних українських та іноземних діячів, на честь українських міст, традицій тощо”, - додав він.

29 червня робоча група, у складі якої керівники міськвиконкому та районів, представники громадськості, науковці та краєзнавці, завершила підготовку до перейменування.

Читайте також: Експертна рада з питань декомунізації та дерусифікації провела перше засідання - МКІП

Вілкул заявив, що на першому етапі насамперед буде перейменовано вулиці, пов'язані з російськими та білоруськими географічними назвами. Список зі старими та новими назвами, а також процедура перейменування опубліковані на його сторінці у Фейсбуці та Телеграмі, а також на сайті міськвиконкому.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, агресор посилює обстріли у Криворізькому районі. Ситуація дуже напружена, але під повним контролем ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-