Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

Укрінформ
Створення механізму безпекових гарантій для України стане важливим кроком до нового безпечного світу.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на саміті НАТО, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

За словами Єрмака, війна в Україні прискорила всі процеси у світі, життя вже ніколи не буде таким, як раніше, і необхідно спільно будувати нову систему безпеки.

Читайте також: Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

"Ми дуже раді, що НАТО вже зміцнюється та йде до включення таких країн, наших партнерів і друзів, як Швеція та Фінляндія. Та важливим кроком до нового безпечного світу стане створення дієвого механізму безпекових гарантій для України", - сказав Єрмак.

Він зауважив, що Північноатлантичний альянс є найнадійнішою безпековою парасолькою у світі, і якби хибні ідеї «не дратувати Росію» не взяли гору у 2008 році, сьогодні, цілком імовірно, в Україні не було б війни.

Глава ОП наголосив, що Україну не влаштовує ілюзія відкритих дверей і країна не зійде зі свого шляху до повноцінного членства в НАТО.

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

"І українська армія, і весь український народ своєю мужністю щодня доводять, що наше членство тільки зміцнить Північноатлантичний альянс", - наголосив Єрмак.

Він додав, що у контексті створення нової системи безпеки спільно з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном створили консультативну міжнародну робочу групу і планують реалізацію комплексу заходів. Він який передбачає, зокрема, зміцнення обороноспроможності та відновлення військово-технічного потенціалу України; максимальну інтеграцію України в міжнародні політичні та економічні формати; тривалі та ефективні санкції проти росії, які унеможливлять нові спроби агресії.

"Паралельно маємо спільно зміцнювати міжнародне право та реформувати міжнародні структури. Порушники фундаментальних принципів повинні негайно не лише втратити право голосу в Раді Безпеки, а й бути виключеними з ООН та інших міжнародних організацій. Потрібна повна ізоляція злочинців", - заявив глава ОП.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

Водночас він висловив велику подяку США,ЄС та іншим партнерам України за підтримку.

"Ми всі разом маємо перемогти Росію й покарати агресора. Та разом робити світ безпечнішим для наших народів і для майбутніх поколінь", - резюмував Єрмак.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій безпековій ситуації, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-