Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

Укрінформ
Україна має перемогти у розв'язаній росією війні, для цього НАТО збільшить допомогу країні і залишає відкритими двері для вступу до Альянсу.

Про це заявив у відеозверненні до Київського безпекового форуму заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє Укрінформ.

«Залякування (з боку рф - ред.) не діє. Двері НАТО залишаються відкритими», - наголосив Джоане.

Він підкреслив, росія має вивести всі свої війська та техніку і «припинити нав’язувати своє панування вільній і незалежній нації».

Читайте також: В ОП назвали позитивною для України нову Стратегічну концепцію НАТО

«Із нашою підтримкою Україна може перемогти. Вона повинна перемогти», - наголосив Джоане.

Заступник генерального секретаря Альянсу зауважив, що окремі союзники у межах двосторонньої співпраці вже зобов’язалися надати Україні додаткове озброєння, і висловив очікування, що лідери НАТО на саміті в Мадриді підтримають посилений комплексний пакет допомоги Україні.

«Він складається з конкретних проєктів надання допомоги в короткостроковій перспективі, зокрема, обладнання для боротьби з безпілотниками, безпечні комунікації та паливо», - зазначив Джоане.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

Водночас він наголосив, що НАТО буде фокусуватися на довгостроковій підтримці України.

«Наприклад, ми допоможемо Україні перейти від військової техніки радянських часів на сучасну техніку НАТО, щоби підвищити сумісність. І ми будемо ще більше посилювати стійкість України, а також її обороноспроможність та інститути безпеки», - резюмував Джоане.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО на саміті у Мадриді 29 червня затвердило нову Стратегічну концепцію, яка визначає пріоритети розвитку Альянсу на наступну декаду та визначає росію як головну загрозу для євроатлантичної та європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-