Поліція відкрила майже 1400 проваджень щодо воєнних злочинів рф на Херсонщині

Поліція відкрила майже 1400 проваджень щодо воєнних злочинів рф на Херсонщині

Фото
Укрінформ
Поліція відкрила 1399 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими військовими на території Херсонської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

«Поліція відкрила 1399 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових на території Херсонської області (ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення росії територія Херсонської області регулярно обстрілюється ворожою армією, особливо ті села, які межують із сусідніми областями. Найбільше постраждали населені пункти Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Високопілля, Осокорівка, Заградівка, Мала Шестірня, Новогригорівське, Пригір’я, Калинівське та багато інших.

Внаслідок ворожих атак знищені приватні будинки, школи, дитсадки, лікарні, є загиблі та поранені мирні жителі, багато повідомлень про викрадення людей. Місцеві жителі потерпають від браку продуктів харчування, у багатьох селах немає електроенергії, води та газопостачання.

Після деокупації населених пунктів Херсонської області російські війська обстрілюють їх мало не щодня, останніми днями під ракетними обстрілами перебуває Кочубеївська територіальна громада, ворог обстрілює її з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Ми - українці: в окупованій Макіївці жінка «відбила» чоловіка, якого хотіли мобілізувати

Правоохоронці фіксують всі обставини та наслідки воєнних злочинів, поліцейські працюють на місцях подій, встановлюють інформацію щодо постраждалих осіб. Кожен факт порушення законів та звичаїв війни фіксується, наголосили у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ситуація є напруженою, особливо у селах громад поблизу кордонів із сусідніми областями.

Нововоронцовська громада на Херсонщині залишається без світла і води через обстріли російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-