Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
30 червня, 14:30 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація на фронті”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ; Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українські нацгвардійці несуть службу на 191 блокпості

Бійці Національної гвардії України (НГУ) несуть службу на 191 блокпості у 16 областях нашої держави.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий.

“З метою своєчасного реагування на зміни в оперативній обстановці, контролю за рухом транспорту та цивільних осіб, а також в'їздах і виїздах до населених пунктів було виставлено додатково ще 15 блокпостів. Таким чином, Нацгвардія виконує завдання на 191 блокпосту у 16 областях України”, - зазначив представник Нацгвардії.

Він уточнив, що військовослужбовці НГУ виконують завдання на блокпостах як самостійно, так і у взаємодії з Нацполіцією, Військовою службою правопорядку ЗСУ, силами тероборони у цілодобовому режимі.

Надточий розповів і про результати виконання спецзавдань на цих блокпостах.

Зокрема, нацгвардійці з початку повномасштабного вторгнення зс рф в Україну за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень затримали 3193 особи.

“Тільки за цей тиждень на блокпостах було вилучено 13 одиниць вогнепальної зброї та більше 2 тисяч набоїв до неї, холодної зброї — 10 одиниць, 16 гранат”, - поінформував начальник оперативного управління Головного управління НГУ.

Серед іншого, він поінформував, що на минулому тижні після зупинки та перевірки автотранспорту на одному із столичних блокпостів водій почав помітно нервувати та активно сперечатися із нацгвардійцями. Під час детального огляду авто цього громадянина військовослужбовці НГУ виявили бойову гранату Ф-1 та запали до неї. Громадянин був затриманий, граната вилучена.

В іншому випадку у період комендантської години на блокпосту у Кривому Розі кінолог із службовим собакою виявили 227 набоїв різного калібру в автотранспорті громадянина.

Сапери Нацгвардії знешкодили на Київщині понад 14 тис. боєприпасів

Сапери Національної гвардії від початку робіт із розмінування звільнених від російських загарбників територій у Київській області виявили і знешкодили понад 14 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії України Олексій Надточий.

“Інженерно-саперні підрозділи Нацгвардії продовжують роботу з розмінування населених пунктів Київської області. З початку робіт було обстежено та очищено уже майже 141 гектар території. При цьому було виявлено і знешкоджено більше 14 тисяч вибухонебезпечних предметів”, - сказав Надточий.

За його словами, водолазні групи Нацгвардії також продовжують розмінування водойм на Київщині. За тиждень ці групи обстежили 5,5 кілометрів русла річки Дніпро, зазначив він.

Також Надточий поінформував, що підрозділи з охорони громадського порядку Нацгвардії у взаємодії з Нацполіцією для нормалізації обстановки у прикордонних районах Волинської області, протидії злочинності, відпрацювання осіб, які можуть бути причетні до терористичної і диверсійної діяльності та співпраці з країною-агресором, провели низку профілактичних заходів.

“Під час відпрацювання було перевірено більше 70 населених пунктів. Було затримано за адмінправопорушення 140 осіб, кримінальні правопорушення — 17 осіб, вилучено 1 гранатомет, 10 одиниць вогнепальної зброї, більше 1000 набоїв, 13 гранат, а також тротилові шашки, протитанкові міни, тактичні ножі, військові рації, тощо”, - зазначив він.

Як повідомлялося, 16 червня Надточий поінформував, що сапери НГУ загалом знешкодили майже 13 тис вибухонебезпечних пристроїв.

Як повідомлялося, підрозділи ДСНС від початку повномасштабного вторгнення рф знешкодили в Україні понад 147 тис. вибухонебезпечних предметів, поліцейські-вибухотехніки – близько 94 тисячі.

Розвідники НГУ за тиждень виявили 301 ціль противника - Надточий

Підрозділи розвідки Національної гвардії України (НГУ) упродовж минулого тижня виявили 301 ціль противника.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії України Олексій Надточий.

“Упродовж тижня для підтримки наземних операцій ЗСУ підрозділи розвідки виявили 301 ціль противника, з них спостережними постами було виявлено 103, розрахунками БАК (безпілотних авіакомплексів) — 178, засобами РЕР (радіоелектронної розвідки) — 20”, - заявив Надточий.

За його словами, авіація НГУ за тиждень здійснила для вогневого ураження противника 15 вертольотовильотів, задля аеромедичної евакуації та транспортних перевезень - 20 вертольотовильотів.

При цьому, уточнив Надточий, суттєвих змін в обсязі виконання завдань силами і засобами Нацгвардії за минулий тиждень не відбулося.

Начальник управління НГУ додав, що наразі військові частини Нацгвардії беруть участь в оборонній операції у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому операційних районах та стримуванні наступу переважаючих сил противника у районах Харкова, Лисичанська, Слов'янська.

Також нацгвардійці беруть участь в обороні таких міст, як Кривий Ріг, Миколаїв, Запоріжжя, де основні зусилля зосереджено на недопущенні просування противника у напрямках Берислава, Кривого Рогу, Гуляйполя, Запоріжжя, та утриманні ділянок морського узбережжя, а також в охороні та обороні об'єктів критичної інфраструктури.

За інформацією Надточого, у Північно-Західний операційній зоні (йдеться про Волинський, Поліський та Сіверський операційні райони) Нацгвардія у взаємодії з Держприкордонслужбою та ЗСУ здійснює прикриття держкордону з білоруссю.

Окрім виконання завдань у районі ведення активних бойових дій, нацгвардійці несуть службу і для безпеки усередині країни.

"При цьому основні зусилля зосереджені на: охороні та обороні важливих держоб’єктів, охороні органів держвлади, дипломатичних та консульських установ і об'єктів критичної інфраструктури, утриманні протидиверсійних і протидесантних резервів, підтриманні взаємодії з іншими силовими структурами”, - зауважив представник НГУ.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Національної гвардії України (НГУ) наразі несуть службу на 173 блокпостах нашої держави.

ЗСУ в червні отримали близько 100 тисяч бронежилетів - Мотузяник

У червні Міністерство оборони передало до ЗСУ близько 100 тисяч бронежилетів, а на складах Сил логістики накопичено засобів бронезахисту приблизно на шість бригад.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“За період з 23 по 29 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ надійшло 22 тисячі бронежилетів, понад 12 тисяч кевларових шоломів, більше 21 тисячі пар взуття та майже 30 тисяч комплектів військової форми. Невдовзі за укладеними договорами очікується надходження до Збройних сил ще 17 тисяч бронежилетів та 7 тисяч шоломів”, - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що за червень Міноборони передало до ЗСУ вже близько 100 тисяч бронежилетів, а на складах Сил логістики наразі накопичено засобів бронезахисту приблизно на 6 бригад.

“Міноборони сьогодні працює у форматі 24/7, аби також забезпечити Збройні Сили України усім необхідним для ведення результативних бойових дій. Це і сучасна зброя, і військова техніка, медицина, харчування, засоби індивідуального захисту і багато іншого”, - додав Мотузяник.

Речник МОУ наголосив, що досягнуто стабільне ритмічне постачання, яке дозволяє формувати запас міцності, незважаючи на усі спроби ворога зруйнувати цей процес. Міністерством оборони законтрактовано великий обсяг товарів для армії, деякі українські виробники завантажені замовленнями до кінця року. зазначив він. За його словами, зараз акцент робиться на забезпечення термінів постачання та організацію доставки.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-