Заяви кремля про «зупинення війни до кінця доби» є маніпуляцією – ЦПД

Заяви кремля про «зупинення війни до кінця доби» є маніпуляцією – ЦПД

Укрінформ
кремлівські пропагандисти намагаються маніпулювати українцями, поширюючи наратив про нібито шанс "зупинити війну до кінця доби", якщо Україна складе зброю й виконає умови росії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

В ЦПД застерігають, що повідомлення про можливість швидкого припинення війни несе в собі елементи маніпуляції, спрямовані здебільшого на населення, яке живе в безпосередній близькості до зони активних боїв.

Так, загарбники переконані, що люди, які перебувають під постійними обстрілами, готові піти на будь-які умови, аби лише зупинити війну.

Провокаційні заяви, що саме Україна може зупинити війну за одну добу, можуть посіяти сумнів і недовіру до керівництва держави.

Читайте також: роспропаганда «побачила» у матеріалі The Guardian думку, що довга війна вигідна кремлю

"Щоб у вашій свідомості не з'являлися подібні думки, пам'ятайте, що не Україна почала цю війну, щоб припинити її "за наказом". Завершити війну можуть у москві в будь-який момент, відводом своїх військових і зупинкою обстрілів території України", – наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда маніпулює заявою очільниці Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трас щодо повернення України до переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-