рф не зможе створювати сучасне озброєння лише на власних комплектуючих – експерт

рф не зможе створювати сучасне озброєння лише на власних комплектуючих – експерт

Укрінформ
Виключно на власних комплектуючих сучасну військову техніку рф виробляти не зможе, адже елементна база новітньої техніки має дуже істотні вимоги.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник директора – головний конструктор КБ "Роботікс" Іван Кириченко.

«Власне виробництво в рф не перекриє навіть 30-40% від тих компонентів, які використовуються в роботах. Не дивлячись на ембарго, ми бачимо, що західні мікросхеми й надалі використовуються в російській техніці. Звичайно, є певні механізми обходу санкцій, коли розвідувальні структури російської федерації купують компоненти в других чи третіх країнах», - додав він.

Кириченко пояснив, що якась частина іноземних компонентів уже знаходиться в рф, а навіть якщо і пофантазувати, що можливо повністю перекрити потрапляння таких комплектуючих до Росії, то вони істотно почнуть відчувати нестачу таких комплектуючих за рік чи два.

Читайте також: Спеціально оснащений бойовий наземний робот більш ефективний за танк – розробник

«Розраховувати, що росія не буде здатна обходити санкції та закуповувати іноземні комплектуючі – це не той шлях, який надасть Україні змогу отримати перевагу на полі бою», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, підприємства ОПК росії намагаються знайти аналоги сотень найменувань комплектуючих для своїх літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-