У МЗС України відреагували на нові звинувачення з боку рф щодо блокади експорту зерна

У МЗС України відреагували на нові звинувачення з боку рф щодо блокади експорту зерна

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України розцінюють звинувачення з боку росії у блокуванні Заходом експорту продовольства як чергову спробу москви виправдати свої дії.

Про це написав у Твітері речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

“Тепер росія каже, що Захід перешкоджає експорту продовольства. Їм ніколи не бракуватиме виправдань. Блокада росією морських портів України підриває глобальну продовольчу безпеку. Якщо українське зерно не буде звільнено, світ чекає голод. Мільйони людей стали заручниками брудних ігор москви», - зазначив Ніколенко.

Раніше речниця МЗС рф марія захарова заявила про готовність рф експортувати зерно, якщо, мовляв, Захід припинить блокування постачання продовольства.

Читайте також: Високі ціни на енергію та продовольство спричинені виключно агресією путіна – генсек НАТО

24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, розв'язала терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Унаслідок бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-