У Токіо пройшов благодійний захід «Красива Україна»

У Токіо пройшов благодійний захід «Красива Україна»

Фото
Укрінформ
В одному з найдорожчих і найпрестижніших районів Токіо – Гінзі – відбувся благодійний захід «Красива Україна»

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Японії з посиланням на Наталію Лисенко.

Захід був організований спільнотою Українці в Японії «Краяни», SAF Synchro Art Foundation, британськими партнерами UK for Ukraine, Yuliya Blazhnova-Rekukha та Andriy Rekukha та за підтримки Посольства України.

«Дивовижне місце, яке було надане президентом Synchro Art Foundation- Ginza Six 5F, Daichi Sakamoto, зібрало багато української краси, представленої в різних стилях.

Неймовірні писанки, зроблені на курячих, перепелиних, гусячих та страусових яйцях, виконані у різних техніках українськими писанкарками Тетяною Солоцькою,  Наталією Ковальовою, Оксаною Білоус, Наталією Статіва-Жарко, а також японськими писанкарками Natsumi Lino Kashimoto, Toshimi Seno, Tsukakoshi Kaori, Etsuko Hiroi», – йдеться в дописі.

Зауважується, що завдяки майстер-класам з писанки, проведеними Тетяною Солоцькою, японці вперше у своєму житті мали змогу написати свою першу писанку.

Крім того, розмаїття української традиційної вишивки та мотанок було представлено роботами майстрині з вишивання Ірини Ветрової.

Заворожували подих фотокартини етнофотографині Анна Сенік / Ładna Kobieta та роботи в стилі Петріківського розпису майстрині Галини Назаренко, щедро надані Посольством України в Японії.

Хедлайнером заходу були роботи українського художника Олега Шупляка у діджітал форматі. 

Окрема подяка висловлюється усій команді, яка допомогла прикрасити галерею та створити невеличкий український простір в центрі Токіо та вдихнути в нього прекрасну українську душу.

Нагадаємо, у японському місті Чіба відбувся благодійний захід на підтримку України, в межах якого організатори продемонстрували фільм «Соняшники» та провели український базар.

Фото: Igor Yevtushuk, Олексій Ютакавич, Olga Sotnyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-