Зеленський: Україна має зламати артилерійську перевагу рф, аби війна не затягувалась

Зеленський: Україна має зламати артилерійську перевагу рф, аби війна не затягувалась

Укрінформ
Україна потребує сучасної протиракетної й протиповітряної оборони, надання цих систем дасть змогу зламати тактику росії зі знищення міст і терору проти цивільного населення.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час саміту НАТО у Мадриді, передає Укрінформ.

"Україні потрібна сучасна протиракетна й протиповітряна оборона – і ви маєте ці системи. Надавши їх нам, ви можете повністю зламати тактику росії зі знищення міст і терору проти цивільного населення України. Це фундаментальна річ. Відстань від Києва до Мадрида менша, ніж дальність тих ракет, які застосовуються сьогодні проти нас. Хіба може одна держава відповісти на таку загрозу без допомоги партнерів?" - наголосив Зеленський.

Читайте також: Маєте знайти для України місце у спільному безпековому просторі - Зеленський на саміті НАТО

Він зазначив, що росія на полі бою робить ставку передусім на артилерію, і щоб війна не затягувалась, необхідно зламати її артилерійську перевагу. За словами Президента, для цього Україні потрібно значно більше таких сучасних систем, сучасної артилерії.

Глава держави також зауважив, що фінансова підтримка для України має не менше значення, ніж допомога зброєю. Зокрема, країні потрібно близько 5 мільярдів доларів щомісяця.

"І нам потрібне нове розуміння східного флангу НАТО. Позбутися «сірої» зони, гарантувати безпеку можна тільки разом з Україною. Просто подумайте, будь ласка, зараз над одним фактом: сьогодні країна, яка не є членом НАТО, хоча і з вашою підтримкою, але все ж таки одна вже понад чотири місяці стримує державу, яку ви всі офіційно визначаєте основною загрозою для себе. І ми стримуємо росію й від того, щоб вона знищила нас, і від того, щоб вона знищила вас", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський – на саміті НАТО: росію потрібно ізолювати

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-