Пісню «Ой у лузі червона калина» виконали напроти посольства росії у Ризі

Пісню «Ой у лузі червона калина» виконали напроти посольства росії у Ризі

Фото
Укрінформ
Навпроти посольства країни-агресора росії у Ризі в День Конституції України відбувся захід зі спільного виконання відомої української пісні «Ой у лузі червона калина».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

У заході взяли участь посол України в Латвії Олександр Міщенко, віцемер Риги Едвардс Смілтенс, представники української громади в Латвії на чолі з Головою Конфедерації українців Латвії «ВІЧЕ» Оксаною Січко, тимчасово переміщені особи з України, активісти, волонтери та мешканці Риги.

«Під час зазначеної акції було зафіксовано встановлення світового рекорду з одночасного виконання пісні «Ой у лузі червона калина» у прямому включенні з різних куточків світу, в тому числі з Латвії, до якої приєдналися українська діаспора, дипломати, українські зірки, волонтери. Сотні українців та іноземців у День Конституції України об’єдналися під час онлайн-трансляції, щоб виконати цю знамениту пісню та встановили світовий рекорд», – ідеться в повідомленні.

Крім того, під час встановлення світового рекорду члени латвійської організації Agendum #Twitterkonvojs приєдналась до ініціативи організаторів заходу й анонсували передачу чергового мікроавтобусу в Україну для потреб Збройних Сил України. Допомогу з камуфлюванням згаданого мікроавтобуса надала компанія Viesturs Holenders (в цілому, за сприяння організації Agendum, з Латвії до Збройних Сил України з 24 лютого вже передано 425 позашляховиків, пікапів та мікроавтобусів).

У Ризі акцію було організовано Конфедерація Українців Латвії ВІЧЕ за підтримки Посольства України у Латвії та безпосередньої участі Arnis Grinbergs/ JSA Stage Company, Олександр Стрижак, Oleg Babaevskiy, Janis Kravalis/ телеканал Jūrmala – LIVE.

Нагадаємо, Конфедерація українців Латвії «ВІЧЕ» та співробітників Посольства України в Латвії відправили в Україну мінібус з гуманітарним вантажем.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-