Санкції проти рф: в Україні підготували ще понад 1000 «кандидатів»

Санкції проти рф: в Україні підготували ще понад 1000 «кандидатів»

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції ідентифікувало ще понад 1000 осіб та компаній для застосування міжнародних санкцій, якіпричетні до війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало новий список із 1043 фізичних та юридичних осіб, які причетні до війни проти України”, - ідеться в повідомленні.

Це вже 16-й список кандидатів на міжнародні санкції, який НАЗК надіслало до Міністерства закордонних справ України та Офісу генерального прокурора. Це допоможе у здійсненні заходів з розширення санкційних списків країн-партнерів, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування активів та розв'язання питання стягнення їх на користь України та її громадян.

Читайте також: НАЗК закликає надати Україні повноцінне членство у робочій групі ОЕСР з питань хабарництва

Всього до списків внесено вже 16,5 тис. фізичних та 3,7 тис. юридичних осіб. Це частина від 100 тис. осіб, які підлягають санкціям, відповідно до Дорожньої карти індивідуальних санкцій, розробленої Міжнародною робочою групою Єрмака-Макфола, до складу якої входять і працівники НАЗК.

У перелік потрапили керівництво регіональних відділень партії “єдина росія” та компанії, які випускають та поширюють антиукраїнську літературу, окремі видання яких містять заклики до порушення територіальної цілісності України та спотворюють історію. До списків в НАЗК додали найбільші видавництва росії – “Ексмо” та “АСТ”, а також велику мережу книжкових магазинів “Читай-город – Буквоед”.

До списків також включено президента Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) та колишнього віцепрем’єр-міністра російської федерації Аркадія Дворковича. Як політик і публічна особа Дворкович відкрито підтримав псевдореферендум про приєднання Криму до росії та анексію Криму, систематично поширював наративи відповідно до кремлівської пропаганди для виправдання дій росії на території України.

Читайте також: Санкції проти росії: НАЗК пропонує додати в список керівників «Туполєва» і ще понад 1,2 тисячі фігурантів

Повні списки підсанкційних осіб та тих, на кого пропонується накласти санкції, можна переглянути на порталі “Війна&санкції”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше НАЗК до списку кандидатів на міжнародні санкції внесло російського співака Філіпа Кіркорова і близьку подругу президента рф володимира путіна Світлану Кривоногих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-