У Хмельницькому для дітей-переселенців створили інтерактивний центр «Моя кімната»

У Хмельницькому для дітей-переселенців створили інтерактивний центр «Моя кімната»

Укрінформ
У Хмельницькому для дітей-переселенців створили інтерактивний центр «Моя кімната», де їм допомагають адаптуватися до звичних умов життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«У Хмельницькому реалізовують проєкт «Моя кімната». Це інтерактивний центр для дітей, які постраждали внаслідок широкомасштабної війни на території України та стали вимушеними переселенцями. Проєкт «Моя кімната» створили переселенці, активісти громадської організації «Фонд «Професійний розвиток Харкова», - йдеться у повідомленні.

За словами координаторки проєкту Ірини Дразман, його мета – підтримати дітей, допомогти їм у нормалізації психосоціального здоров’я та об’єднати у комфортному ігровому просторі.

«Ми запрошуємо дітей на невелику кількість активностей, починаючи від арттерапії, персональних індивідуальних сесій з психологом. Ми облаштували ігровий простір, в якому є багато іграшок, творчі, розвиваючі та розважальні студії, клуб настільних ігор та інші. Ми створюємо нашу програму і наповнення центру з урахуванням вікових особливостей і того, що цікаво дітям у 5 і 15 років. Ми хочемо, щоб це був комплексний підхід з різних боків, для того, щоб реабілітувати дитину і повернути в стадію проживання нормального дитинства», - розповіла Дразман.

Читайте також: На Харківщині виші та школи готуються до дистанційної форми навчання

У центрі «Моя кімната» з дітьми віком від трьох років займаються психологи, вихователі, ведучі ігрових, розвивальних та розважальних студій. Наразі там працюють вихователі з Бердянська, Маріуполя, Хмельницького та Харківської області. Всього у центрі 12 волонтерів та спеціалістів.

Заняття в центрі вже відвідали понад 150 дітей та понад 120 родин із Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Запоріжжя, Харківщини, Донеччини, Луганщини, Миколаївщини та Херсонщини.

З початку війни Хмельниччина прийняла понад 130 тис. вимушених переселенців.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-