З початку війни СБУ виявила 10 тисяч колаборантів, 350 ворожих агентів та 160 ДРГ

З початку війни СБУ виявила 10 тисяч колаборантів, 350 ворожих агентів та 160 ДРГ

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни з рф СБУ виявила понад 350 російських агентів, 160 ДРГ та близько 10 тис. колаборантів, відкрила майже 15 тис. кримінальних справ стосовно злочинів рф, що свідчить про ефективну роботу відомства.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник пресслужби Служби безпеки України Артем Дехтяренко в інтерв'ю виданню «Главком», коментуючи інформацію щодо можливої відставки очільника СБУ Івана Баканова.

За його словами, четверта чи п’ята хвиля чуток про можливу відставку керівника Служби безпеки України Івана Баканова свідчить про наміри ворога протидіяти ефективній роботі цього відомства.

«Президент нещодавно чітко заявив свою позицію, спростувавши чутки. Тож давайте не шукати «зради» там, де її немає. На моїй пам’яті це вже четверта чи п’ята хвиля подібних чуток. І виникає запитання: а чи не створює ці хвилі ворог? Відповідь, як мені здається, на поверхні. Бо мета росіян – посіяти розлад у нашому суспільстві, посилити чвари. Ми не маємо права дозволити це. Тим більше, що результати роботи і СБУ в цілому, і її голови Івана Баканова відчутні. Тільки нещодавні підтвердження тому: це і затримання Медведчука, і заборона 12-ти проросійських партій, і резонансна «Справа Шарія», і блокування агентурних мереж ворога. Це стосується і Деркача, і виявлених агентів в Кабміні та Торгово-промисловій палаті. Окрім того, із першого дня війни СБУ виявила понад 350 агентів, 160 ДРГ та біля 10 тис. колаборантів, відкрила майже 15 тис. кримінальних справ відносно злочинів рф, нейтралізувала понад 1100 хакерських атак та кіберінцидентів, блокувала незаконні схеми, які наносили державі збитки у сотні мільйонів», - повідомив Дехтяренко.

Читайте також: У СБУ спростували, що Баканова в перші дні повномасштабної війни не було в Україні

За його словами, це лише верхівка величезного айсбергу. Фактично СБУ переграла російські ФСБ та ГРУ по всіх фронтах – від оперативного до кіберпростору. Саме це і є головною причиною появи різноманітних чуток про відставку, вважає Дехтяренко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні контррозвідники Служби безпеки України затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по Києву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-